Onze school doet mee aan De Vlaamse Week tegen Pesten

Van vrijdag 18 februari t.e.m. vrijdag 25 februari 2022 maken we
samen met jou duidelijk dat pesten niet kan.

De Week wil een aanmoediging en een inspiratie zijn om werk te maken van een pestvrije omgeving voor kinderen en jongeren.

Lotte en Briohny van 6H vinden ook dat pesten niet kan:
Wat hebben wij gedaan tijdens de week tegen pesten?
Wij hebben dit jaar het liedje “Diamant” gedaan. Het liedje gaat er over dat de pesters niet snel tot je hart komen, dat betekent diamant. We zagen ook vaak leerlingen en juffen en meester rondlopen met 4 stippen op hun hand: STIP IT! Dat is de Ketnet-actie: Samen Tegen Iemand Pesten.

Hoe het gaat op onze school?
Er wordt in onze school gelukkig  niet veel gepest.  Soms gebeuren er wel wat ruzietjes. Maar dan is het na een dagje opgelost. Wat vinden wij van pesten? Wij vinden pesten niet goed omdat het mensen heel vaak diep raakt. Mensen kunnen vaak hun hele leven gekwetst zijn omdat ze vroeger gepest werden. Veel kinderen worden gepest, soms wel eens voor domme redenen

Worden ouders ook gepest? 
Volwassenen worden/werden ook wel eens  gepest door anderen.  En ook zij hebben het daar moeilijk mee. Sommige ouders willen er niet over praten. Dat is heel erg. 

Briefjesactie
Wij hebben op onze school allemaal briefjes gemaakt. Juf Griet leerde ons het liedje van de antipestweek aan en zij gaat die briefjes allemaal aan de raam van de refter hangen. 
Op die briefjes staat wat wij en onze ouders van pesten vinden en of we willen meewerken om het pesten de wereld uit te krijgen.

Dit is het liedje Diamant.
 #pestenstopjenietalleen