Ciné De Wouwer: Krokusvakantie

Sprookjes Enzo

Kat met laarzen, een ondeugend verhaal op kousenvoeten

Zondag 20 februari om 14.30 uur

Tickets: € 8,00 / 7,00 / 1,60(kansentarief UiTPAS)

Familievoorstelling – Hé jij .. ja jij .. ik heb het tegen jou! Zou jij een kat vertrouwen die laarzen aan heeft en die kan praten? Wij niet, of wacht… misschien toch wel?

Want deze kat is een ongelofelijk beest: hij kan toveren! Ik heb horen zeggen dat hij een bedelaar in een prins heeft veranderd en een reus in een muisje …

En dan heeft hij er ook nog voor gezorgd dat zijn baas een kasteel kreeg en met de dochter van de koning kon trouwen.

Die kat dus… die met laarzen!

We verwachten je, tussen het stuivende meel van onze windmolen. We willen je een verhaal vertellen dat je misschien al gehoord hebt, maar dat je vast nog nooit gezien hebt zoals wij het je kunnen laten zien.

De kat laat weten dat als je komt, je misschien… heel misschien… zijn laarzen een keer mag passen.

Kat met laarzen is poëtisch theater vol verbeelding. Alweer een betoverende voorstelling van Sprookjes enzo! Miaaauw!

Jeugdfilm

Yakari, het grote avontuur (6+)

Dinsdag 1 maart om 13.15 uur

Terwijl de migratie van zijn stam op handen is, kiest Yakari, de kleine Sioux, voor het onbekende door het spoor te volgen van Kleine Bliksem, een mustang die de reputatie heeft dat hij ontembaar is.

Onderweg heeft Yakari een magische ontmoeting met Grote Adelaar, zijn totemdier, van wie hij een prachtige veer krijgt en een ongelooflijke gave: met dieren kunnen praten.

De queeste van Yakari, hij is voor het eerst alleen op pad, leidt hem over de vlakten tot aan het territorium van de vreselijke jagers met poemahuiden … Maar hoe vind je het spoor van de tipi? Op het einde van de reis zal de adem van het avontuur voor altijd de vriendschap bezegelen tussen het dapperste van de indianenkinderen en de mustang die sneller is dan de wind.

Engel (9+)

Dinsdag 1 maart om 15.15 uur

Engel is een verlegen meisje. Ze zit graag thuis met haar megapientere ouders, haar lieve kat en haar gekke oom. Op een dag doet ze een heel bijzondere vondst: een zilveren klokje dat al haar wensen laat uitkomen. Plots is ze het meest populaire meisje van de school. Maar wordt ze daar ook echt gelukkig van?

Deze publieksvriendelijke Nederlandse jeugdfilm maakt handig gebruik van een spatje magie om jonge kijkers boeiende vragen voor te schotelen over geluk en over wat we echt belangrijk vinden in het leven.

Met Achtste-groepers huilen niet en Oorlogsgeheimen bewees regisseur Dennis Bots dat hij over ernstige onderwerpen ook heel ontspannende, luchtige films kan maken.

Tickets voor de jeugdfilms kosten:

€ 3,50 – € 0,70 (kansentarief UiTPAS)