Dag van de jeugdbeweging

Afgelopen vrijdag mochten we in onze school weer heel wat trotse kinderen in uniform ontvangen. De dag van de jeugdbeweging is dan ook zeker eentje om eens even bij stil te staan.

Elke week opnieuw geven leiders en leidsters in jeugdbewegingen zoals bijvoorbeeld Chiro, KSA en Scouts alles van zichzelf om kinderen een toffe namiddag te bezorgen met o.a. leuke spelletjes, allerlei tochten en een jaarlijks kamp als kers op de taart!

Maar…naar de jeugdbeweging gaan omvat veel meer dan alleen maar spelletjes spelen! Kinderen kunnen hier niet alleen hun energie kwijt, ze leren er ook respectvol om te gaan met elkaar. Ze leren dat verantwoordelijkheid dragen tegenover zichzelf en anderen enorm belangrijk is.

Iedereen mag er zijn wie hij of zij is en leeft zo verder in een stevig dorpsgevoel!

Zo ontstaan vaak vriendschappen die van ontelbaar belang zijn!

Daarom kunnen wij de dag van de jeugdbeweging alleen maar toejuichen!